Gin & Tonic


Gin & Tonic 110,- DKK

Restaurant Krinsen på Hotel Svendborg har altid et bredt udvalg af 8-10 gins fra Fyn og hele verden.
På dette Gin & Tonic kort har vi parret vores speciel gin`s med vores udvalgte tonic`s, så de hver især klæder hinanden i henhold til ginnens botanicals, vi ønsker jer en god oplevelse.


 Pink ”Malfy Rosa gin med Fever-Tree Hindbær / Rabarber Tonic”

Sicilianske pinkgrape, giver Malfy rosa gin fra Piemonte i Italien sin fine farver og den intense friske smag af pinkgrape.
Malfy`s botailcals er Italienske enebær, koriander, kvan (angelica), cassia-bark og italiensk violrod, sicilianske pinkgrape, Rabarber, italiensk grapefrugtskal og Amalfi citronskal, lakridsrod. Destilleringen sker under vacuum, hvilket bevarer frugtskallens friske aroma på bedste vis.og er med til at give den friske, komplekse og delikate smag.
Serveres med Fever-Tree Rasberry / Rhubarb Tonic som er blid og frugtig pink tonic, med et lavere indhold af kinin, der giver plads til de sødmefulde, saftige noter af frisk, håndplukket rabarber og solmodne hindbær. 


Sydfynsk “Rabarber gin med Fever- Tree Indian Tonic”

De friske økologiske rabarber i denne gin lavet af Jes fra Mosgaard på Sydfyn koldpresses for at få maksimal duft og varmes forsigtigt til saft med sødme og Bourbon vanilje. Saften tilsættes til den destillerede gin og reducerer den fra destillerings styrke til flaske styrke. De friske rabarber fornemmes og giver en behagelig syre der matches af sødme og vanilje – en nydelse for både øje og smag. Botanicals i denne gin er: Enebær, anisfrø, nelliker, rosa peber, korianderfrø og frisk lime, citron og appelsin. Serveres med Fever-Tree Indian Tonic en prisvindende tonic sammensat af naturlige ingredienser af højeste kvalitet. De to stiftere af Fever-Tree brugte 18 måneder på at rejse verden rundt for at finde de helt rigtige råvarer til denne tonic. Hovedingrediensen er kinin fra barken af træer, der vokser på grænsen mellem Congo og Rwanda. Træerne producerer verdens reneste kinin og giver tonicen sin sprøde bitterhed. Derudover består denne tonic af kildevand, rørsukker og 8 aromatiske botaniske olier – blandt andet fra håndpressede bitre appelsiner fra Tanzania og rørsukker.


Semi Dansk ”Geranium gin med Rieme Mandarine lemonade”

Geranium gin er en af de mest solgte gin i Danmark, udviklet af danske Henrik Hammer i samarbejde med hans far. Henrik Hammer brugte sin erfaring fra de ginsmagninger, han har holdt, og hans far sin viden som kemiker. Sammen fandt de en metode til at trække de essentielle olier ud af geranium også kaldet storkenæb. Botanicals i denne gin er geranium, enebær og syv andre urter og krydderier, der har trukket i 48 timer i den fineste kornsprit og destilleret på en 100 år gammel kobberkedel i England.
Serveres med Rieme Madarine, fransk lemonade som består af masser af søde mandariner, der friskes op af sprøde bobler. Den har en klar og smuk, orange farve, men det er smagen, der for alvor gør den til en værdig ledsager i denne drink.


Hendrick`s

Ingen anden gin smager som Hendrick’s Gin, den produceres af William Grant i Skotland, den har fået tilført botanicals som rose og agurk, som på lækker vis understøttes af intet mindre end 11 urter og krydderier fra de fire verdenshjørner. Denne finurlige drik bliver til en vidunderligt forfriskende gin med delikat blomsterduft. Hendrick’s Gin laves ved at blande destillater fra to typer kobberkedler, den traditionelle og en mere sjælden kedel i Carter-Head-stil. Kombinationen af spiritus fra de to forskellige kedler giver en usædvanlig blød gin, der både har en interessant smagsdybde og sart blomsterduft. 


Krydret “Gin Mare med 1724 Tonic”

Gin Mare produceres i et nedlagt kapel i kystbyen Vilanova i La Geltrú i Spanien. Før i tiden stod kapellet ved stranden og blev brugt af fiskere, der skulle på lange fisketure og derfor bad en bøn inden de skulle afsted. Kapellet blev flyttet i det 18. århundrede, så det kom tættere på byen, og det ejes i dag af ejerne til MG Destilerias. Gin Mare udkom i 2010 og har fokus på de lokale råvarer. Navnet Mare bliver ofte brugt om kulturen ved middelhavet. Den direkte oversættelse betyder ”hav”, men på catalansk betyder det ”moderlig”. Brugen af middelhavsurter gør Gin Mare svær at kombinere med langt de fleste tonicvand, der ofte er domineret af citrusnoter. Der er derfor behov for en anderledes tonic, der ikke overdøver ginnens sarte nuancer, og som formår at løsne op for ginnens kraftige og aromatiske smag. Til formålet har teamet bag Gin Mare selv udviklet den optimale 1724 tonicvand til Gin Mare. Serveres med 1724 Tonic, fra Andesbjergene i Chile, baseret på citrusfrugter, kildevand og kinin bark der er plukket på skråningerne i Andesbjergene i 1724 meters højde. En velsmagende behagelig tonic da kulsyren er blød med små perlende bobler og en anelse sødme.


Tanqueray gin med Fever- Tree Tonic

Med næsten to hundrede år på bagen, så må Tanqueray ginnen betragtes som værende en af de absolut første ginbrands i verden. Tanqueray er opkaldt efter dets grundlægger, hvis borgerlige navn er Charles. Charles Tanqueray lancerede ginnen i 1830 i Bloomsbury-distriktet i London. Her blev ginnen fremstillet indtil 1941, hvor destilleriet blev bombet og tilintetgjort af tyskerne under 2. verdenskrig. Herefter måtte produktionen flytte ud af byen og op i den nordlige del af England, hvor den stadig fremstilles den dag i dag. Selvom opskriften er meget hemmelig og velbevaret, så ved vi, at den indeholder de tre klassiske botanicals som enebær, kvanrod og korianderfrø. Derudover en smule lakrids. Det gør, at den i sin natur er meget tør, og komplimenteres derfor glimrende med søde frugter eller en let sød tonic. Serveres med Fever-Tree Indian Tonic en prisvindende tonic sammensat af naturlige ingredienser af højeste kvalitet. De to stiftere af Fever-Tree brugte 18 måneder på at rejse verden rundt for at finde de helt rigtige råvarer til denne tonic. Hovedingrediensen er kinin fra barken af træer, der vokser på grænsen mellem Congo og Rwanda. Træerne producerer verdens reneste kinin og giver tonicen sin sprøde bitterhed. Derudover består denne tonic af kildevand, rørsukker og 8 aromatiske botaniske olier – blandt andet fra håndpressede bitre appelsiner fra Tanzania og rørsukker.


+Proff “DEW 87 gin med Fever Tree Tonic”

Økologiske DEW 87 fra Nyborg destilleri. Etiketten ”87 Proof” var oprindelig lavet til det amerikanske marked men de tillod ikke den høje alkohol gin på deres marked. Botanicals er: Violer, hyldeblomst, agurk, enebær


Vi tager forbehold for ændringer i kortet og eventuelle fejl.

Gebyr ved brug af kreditkort kan forekomme ved brug af firmakort, tredieparts betalingsordninger eller kort udstedt uden for EU. Information om gebyrpriser kan findes ved baren.